Saturday, December 26, 2009

Don't be surprised if gold trades at $1500 in 2010'-CommodityOnline








PDF Print E-mail


December 25, 2009 18:20:00 IST

NEW YORK (Commodity Online): Looking ahead to 2010, a number of factors will influence gold prices to go bullish and push it to $1500 per ounce according to Jeffrey Nichols, Senior Economic Advisor to Rosland Capital

"Gold has enjoyed a long and enviable climb, rising some 380 percent from a cyclical low near $255 an ounce in April 2001 to an all-time high just over $1,225 early this month. Looking ahead to 2010, don't be surprised to see gold trade at $1,500 or higher sometime during the New Year. And that's not all: I've been telling clients that the yellow metal's price will continue its long-term upswing for at least a few more years, very likely reaching $2,000 an ounce and possibly higher.

Still, it will likely be a difficult climb to the top - with continued high volatility and sharp reversals along the way, causing some observers to wonder if the market has already topped out.

Over the last few weeks, gold's short-term peak to trough decline amounted to more than 12 percent. With this correction, some are already celebrating the end of gold's nine-year bull market run. But gold's naysayers are ignoring important fundamentals:

Get historic quotes on India gold, silver futures

  • U.S. monetary and fiscal policies remain extremely expansionary and, ultimately, inflationary;
  • There's strong continuing central bank demand for gold as more countries try to limit their exposure to a depreciating dollar and diversify their official reserve holdings;

  • Investment demand is growing, with more individuals and institutions viewing gold as a valuable asset class, portfolio diversifier, and insurance policy, and;

  • World gold mine production will continue to decline for at least another five years.
The December decline in gold has been a mirror image of the U.S. dollar exchange rate - but it's wrong to conclude that the greenback is strengthening. Rather, the decline in the euro and some other key currencies has simply accelerated. With reflationary monetary policies, low interest rates, and expanding government debt in virtually all of the major industrial nations, paper money nearly everywhere - not just in the United States - faces an eventual loss of purchasing power.

It seems dubious that the dollar's real and enduring worth is benefitting from rising fears of sovereign defaults. In our view, the dollar's real worth - that is its purchasing power for goods and services - is mostly a function of U.S. monetary policy and the rate at which the Federal Reserve is creating new dollars.

Ironically, just when a growing number of foreign central banks (in China, India, Russia, and elsewhere) are worried about their U.S. dollar exposure, some private-sector investors and traders, worried about their exposure to shaky sovereign debt, are seeking a safe haven in the dollar.

The foreign exchange and gold markets will continue to react reflexively to any hint that the Fed will push interest rates higher sooner rather than later. What counts, though, are not changes in nominal interest rates - but changes in real "inflation-adjusted" interest rates. As long as the rise in U.S. inflation outpaces each incremental increase in nominal interest rates - so that real interest rates remain near zero or in negative territory - monetary policy will be too accommodative and impotent to stem the rising tide of inflation.

As this becomes apparent, gold will recover from future short-term announcement effects of Federal interest rate policy and each time resume its long-term upward ascent. Indeed, for some time to come, any news of Federal Reserve tightening and the likely reflexive decline in gold will offer buying opportunities for smart investors. (PRNewswire)


Monday, December 7, 2009

MASA UNTUK MEMBELI EMAS

















Tunggu hingga Harga Emas jatuh maksimum ($1100-$1000) baru beli emas dan simpan

Thursday, December 3, 2009

Cara Untuk Tanggalkan Emas dari Barang Elektronik

  1.  Step 1
    Start by obtaining as many scrap electronics components to reclaim gold from. Generally speaking, older electronics work better because enhanced manufacturing processes use less gold than older electronics, so an old 386 or 486 computer, for example, contains more gold than a modern computer. Old analog cell phones also contain more precious metal than newer digital phones. Of course, new electronics also have gold that can be refined, but never turn away old equipment.
  2. Step 2
    Cut all of the gold plated components out of the electronics. You do not want to waste your time treating the entire motherboard of a computer when all of the gold is plated on the connector pins, processors and or chips. Cut all of the gold plated components off of the circuit boards. Do not throw the boards away though, because there is still silver and other precious metals that you may wish to reclaim later.
  3. Step 3
    Prepare yourself for working with chemicals. You will be using one chemical process to remove the gold plating, and another chemical process to refine the gold to pure 24k fine gold. Working with chemicals means taking safety precautions to prevent chemical burns and to block out toxic fumes. You should wear a rubber apron and thick rubber gloves any time you are handling chemicals. You should also wear a respiratory mask similar to what asbestos workers wear, and a face shield to protect against splashing.

Tuesday, November 3, 2009

Fuhh Emas Naik Lagi
















Salam semua..Cuba tengok harga EMAS dunia ni.mencanak-canak naiknya.Bagi yang membeli emas sebelum ni mesti tersenyum lebar dapat bonus emas lagi..Bagi yang tak kahwin lagi cepat2 la kawin nanti nak beli cincin emas pun kena ribu riban ha22..sebab harga dah tinggi..Saya kira hujung tahun 2010 harga emas dunia boleh cecah sampai $1500  1 auns..

Tuesday, October 6, 2009

Friday, September 25, 2009

Tuesday, September 8, 2009

Monday, September 7, 2009

Wednesday, September 2, 2009

GOLD HIGH















Harga emas tinggi hari ni..salam puasa......

Tuesday, September 1, 2009

Saturday, August 29, 2009

Will it Blend?-iPhone



Tengok jap..hee2 iklan jee

Sunday, August 23, 2009

Berita Baik

Salam..
Ebook Emas-Emas Yang Hilang versi update telah dibuka semula..terhad untuk 1000 pembeli sahaja.. Dapatkan sebelum kehabisan..banyak ilmu dan rahsia2 emas diturunkan..
disini..

Tuesday, August 18, 2009

Ekonomi Parah?

Salam..

Akhbar tempatan baru-baru ini mendedahkan
bahawa keadaan ekonomi kini semakin parah,
bukan akibat kemelesetan ekonomi, tetapi
adalah akibat kegagalan dalam pengurusan
kewangan peribadi.

Dan yang lebih parah, ianya melibatkan terus
kepada kakitangan kerajaan. Laporannya
adalah seperti berikut:

KUALA LUMPUR 8 Ogos - Sebahagian besar daripada 1.2 juta orang
kakitangan awam di negara ini berhutang, menyebabkan ada di
antaranya membawa pulang hanya 40 peratus sahaja daripada gaji
mereka setiap bulan.

Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan
Awam (CUEPACS), Omar Osman mendedahkan, ada dalam kalangan
kakitangan awam memperoleh pendapatan boleh guna yang sedikit,
malah ada yang mencapai tahap teruk.

''Ada kes di mana mereka yang berumur 50 tahun belum habis membayar
hutang, malah lebih teruk lagi ada yang kehabisan bayaran gratuiti
kerana menjelaskan pinjaman," katanya kepada Utusan Melayu
Mingguan, baru-baru ini.

Lihat...? satu pendedahan yang amat menakutkan..
Usia pencen sepatutnya dimanfaatkan untuk berehat
setelah penat bekerja selama ini. Bak kata orang
usia yang sepatutnya hanya menuai hasil.
Tetapi sebaliknya pula yang berlaku.

Itulah... Sepatutnya semasa tempoh bekerja manfaatkan
sepenuhnya simpanan wang anda, sebagai dana persaraan.
Malah kerajaan Malaysia telah berbesar hati menyediakan
KWSP sebagai salah satu "force saving" dalam mendidik
rakyat dalam menyimpan. Cuma masih ramai yang tidak ambil
endah akan keberkesanannya. Namun, mungkin ramai yang belum
menggunakan kelebihan ini kerana kekurangan ilmu atau mudah kata
tidak tahu apakah kelebihan KWSP yang sebenar.

Antara sebab itulah, satu ebook panduan KWSP
disediakan kepada umum. Semoga ebook sebegini akan
memberikan manfaat buat semua. Malah, pada kali ini
ianya disediakan dengan harga mampu milik.

Boleh dapatkan disini:
http://getresponse.com/click.html?x=a62b&lc=rtO7&mc=f&s=SYGhb&y=I&

Pastinya satu panduan yang memberikan satu perkongsian ilmu
yang bermanfaat untuk semua.

Friday, August 14, 2009

Emas akan turun lagi?
















Salam semua..
Harga emas hari ini menjunam dengan kuat sekali..Harap2 harganya turun lagi bulan ni supaya dapat kumpul duit untuk beli lagi...ha22..selalunya bulan-bulan akhir tahun harga akan sedikit melakukan penurunan..sama2 kita tunggu dan lihat..

Tuesday, August 11, 2009

Friday, August 7, 2009

RADIX

Salam.. semua
Mai secawan (RADIX) maju setapak lagi dengan beberapa cawangan RFC ..ya semuanya HALALAN TOYYIB..Disamping barang2 keperluan di rumah HPA juga telah membina dan akan membina HOTEL bertaraf ***** ..di seluruh negara..dan telah membuka cawangan RFC di MEKAH..Untuk berita selanjutnya layari laman web ini...anda bole join sekarang hanya Rm30.00
seumur hidup dan dapat banyak bonus dan manfaatnya..

Radix.com

Wednesday, August 5, 2009

Emas melakukan pembetulan lagi















Emas masih melakukan pembetulan setelah penat naik..
Mungkin mlm ni akan terus naik lagii...Untuk mengetahui
dengan lebih lanjut tentang harga emas,bentuk emas..emas yang macam
mana nak beli..sila ke pautan blog-blog emas banyak ilmu boleh
anda dapat kat sana..terutama blog jutawan emas ..

Tak rugi bila anda menyimpan emas nii..mulakan darii sekarang..sikit2 pun takpe.
.1/2 dinar pun boleh..janji emas..wassalam..

Tuesday, August 4, 2009

Emas naik lagi















Naik dan terus naik....takde can laa nak beli lagi nihh

GOLD in Forex















Emas hari ni melakukan retracement.(berehat).untuk menuju ke atas lagi..
naik..naik lagi

Monday, August 3, 2009

Emas dengan Forex















Adakah harga emas dunia akn terus naik ataupun turun (retracement)
dulu dan mula kenaikan semula..mengikut analisis emas akan naik ke
980++..sama2 kita tunggu..saya menggunakan demo acc mt4 dan dibantu oleh kuasa forex..
warna biru menunjukan harga akan naik lagi...

Sunday, August 2, 2009

Emas Oh Emas




























Bilalah nak dapat banyak nii...kilauan mu memukau sapa2 yang lihatmu ohhh...
Ebook Emas2 Yang Hilang tu dah ditutup..Tak tahu akan di buka bila pulak..
Sapa yang dah dapatkannya memang beruntung..lepas ni tak miss soruu dah..
Harap-harap penulis dan penerbit dapat buka semula untuk jualan..sebab kat luar sana masih ada lagi yang nak dapatkannya tapi tak sempat...
thanks

Friday, July 31, 2009

Harga Emas Terkini












Klik sini

Emas yang hilang

salam ..
Mungkin waktu anda baca pos ini ebook ini telah ditutup sementara sebab dah dapat sasaran jualan..mungkin akan dibuka semula pada waktu yang lain dengan tips-tips yang lebih power.dan harga dah tentu melambung tak sekarang masih RM70.00...oleh itu cepat dapatkan ia sebelum ditutup
wassalam...

EMAS-EMAS YANG HILANG

SALAM.. Semua..
Tentu anda pernah dengar tajuk kat Atas "Emas-Emas Yang Hilang" Ia sebuah ebook yang ditulis oleh Abd Hafiz Wasa dan diterbit oleh saudara Jamaludin Bahari..dan tak lupa juga penulis blog Jutawanemas.com iaitu Encik Syukor Hashim selaku penasihat kepada Ebook ini..
Setelah membaca ebook ini ternyata banyak ilmu yang saya tak tahu ataupun tak mahu nak ambil tahu disebabkan kesuntukan masa dengan kerja2 lain.
Ternyata kita hanya di dedahkan dengan ilmu perlaburan di bank-bank sahaja terutama ASB,Saham-saham dan Unit Trust dan yang pandai sikit dengan Forex. Tetapi tidak dengan Emas
yang paling tidak mesti ada dalam setiap rumah..apalagi yang orang pompuan kita pakai laa..rantai emas..gelang emas..dan apa2 yang emas..jgn mas dino atau mas idayu dah..hak tu tak boleh gadai
haa22..Lepas ni ada yang gadai habis emas buat modal nak melabur emas .(Jgn lebur cukup.).bila habis baca ebook nii.
Point dia senang ebook ni..Beli emas tatkala harga emas rendah dan jual harga Tinggi..memang untung beremas nii..perlaburan jangka pendek,sederhana dan panjang semua ada diceritakan dalam ebook ni..
Bila time nak beli..masa,kat mana nak beli,bagaimana nak beli,nak beli emas yang macamana..dan bagaimana lagi dan lagi..beli lah ebook nii..Emas-emas yang hilang